teman blogger

Follow by Email

Dec 17, 2011

long time no see :)

Assalamualikum wbt....
waarrggghhhh  sooo longggggg xbukakkk belogg nieee !!!
rindu seyhh..ntahapentahdajadidgnblognie..hahah

sbenarnye da terlupa that i've blog...hahah
SPM punye psl kan...
daadaaa..stop talking about SPM...da slamt berlepas da pon...

now thinking about what i want to do...
what aa??
work?
mayb la kowt...
coz i'm need some income...

okok...
whatever...
now i want to watch sumeciter yg da terlps nk tgk..
kire bls dendam blik laa...haha

oke bye ~

Nov 5, 2011

salam aiduladha:)

Assalamualaikum wbt

uhuukkk really miss this blog...
lme da x bukakk..
salam aiduladha buat sume rkn blogger yg xjemu2 follow up my blog..errkkk ade ke ? xkesa laa..hahah
okey..now da tggl dlm 10 more days je lgi nk spm daa...
hooo really scare me....
wish me luck okey...
so,,start now or mayb 14/11 nnti bru nk start till 13/12 xon9...*klautakpahamakutulisapebuat2pahamjelaa...
huhu..takutnyee....
kne bace buku niee..hahah

Oct 13, 2011

hari-hari (da xde modal nak cakap mcm nie laa..) :P

Assalamualaikum wbt

hahah....
rasa mcm nak gelak je satu hari nie bole x ? ak pun xtahu la kenapa....
errrkkkk...sakit ke ? otak xbtol ke ? hahah..yela tu kut..
almaklumla tggl 31 ari je lagi nak SPM daa....
mmg mcm nie ea bdk2 batch lepas2 rse ? haiyaa......
tpi xde la smpai gile kan kan kan ?? ngee...ape kau ngarut nie syazana oitt *_*

hhmmm....owh nak leave a question kt sini bole x ?
huh ! leave jelaa....ade org kesah !! gggrrr
okey..asal aa laki suke sakitkan ati pompuan ?
mcm tu keje rasmi dorg jekan....
tapi kan..xsume la plak yg mcm tu...
klau yg baek tu..baek tahap malaikat...(errkk..xsmpai malaikat kut)
ade yg jahat tu plak..rase mcm nak lenyek2 ngn kete kebal je....ngeee
suke hati je nak buat org mcm mne...
cakap kdg tu pkai lps jee....
patu bile da buat org marah pndai plak tu nak pujuk2 mintak maaf....
tang pujuk2 tu yg buat bulu roma mula bina klcc tu..
ggrrrr....geli je dgr....
tapi xdinafikanlaa ade je yg baik...
ade jugak la yg aku kenal yg agk baik ngn aku...
okay.....bace dek mamat2 malaya nnti kang mau aku kene tmph siap2 lubang kubur tu...huhu
sorry okay  kpd mamat2 sejati malaya sekelian....
walaupun mengutuk daa kate korg baik jugak eaa :P

hahah....tahu takut :D

hmm result trial ? rse mcm nak nangis berbaldi-baldi je tgk result tu....
ade ke patut dorg naik kn gred...haiyaa..
apape pun alhamdulillah la kire bole pkai la jugak...
only need less effort to be successful...
"effort the ladder of success"...
apape pown wish me luck la in our SPM examination yg da get ready nak tunjuk aura gunung berapi..haiyaa

copy right,
syazana =P

Oct 9, 2011

konsert malam simfoni Universiti Malaya '11

Assalamualaikum wbt

hooiiyyeeeaaaa.....dapat pegi konsert malam simfoni UM ni smlm.....yeaaa....pegi ngn family tpi dok ngn kwn2....best sangat

da kenapa gaya macam tak pernah pegi konsert je hahaa

ade imam muda ngn kump feelhoney......tu yg buat teruja gilassss tuuu !!
lgipun da lame xpegi tgk konsert kannnn...macamnielaaa :P

okay btambah2 lagi teruja sbb pegi ngn kengkawan wlaupun dtg ngn family..fahammmm ?? xfahamm sudaaa...hahah

dikesempatan ini.......cewaahhh ayt..hahah...nak ucap congrats kt sume abg2 n kakk2 yg grad thn nie....xkirela Universiti mne....

saye pun grad jugak sbtu dpn..grad abis skolaa....hahahh

Oct 5, 2011

berjalan tanpa henti - devotees

salam....haaa...kali nie nk ck psl lagu devotees nie...

haaaa..nie la satu2 nye lagu nasyid yg dpt perhatian drpd kwn2 ku yg xbrape nk minat kt nasyid2 nie..,

congrats to devotees sbb da berjaya tarik rmai peminat dgr nasyid....tahniah tahniah....

lgu yg xpena jemu nk dgr wlaupun dok ulang byk2 kali.....ehehe

to my friends -----> dgr2 la slalu lgu2 nasyid nie..bestt.....heheh

peace ~ =)

Oct 2, 2011

program kecemerlangan KAA

Assalamualaikum wbt...
ehemmeheemmm...soundchecksoundcheck..hahah

okay org tgh letih mmg mcm nie...wlaupun letih disbbkan smangat berkobar-kobar nk post digagahkan la jua diri utk menaip...cewwaahhh ayat !! hahah

kali nie punye program kaa mmg lain..ape yg lain aku pun xtahu..hahah
ehh..lupe nk bgi tahu kaa stand for kelas aliran agama that means kelas bdk2 yg amik arab dri f1 till f5

pgi pgi lgi mmg aku da kecoh da kt skola tu..hahah..biase laa nie kan syazana hazwani klau xkecoh bkn tu orgnye...hahah.

cume nk citer yg program tdi tu mmg best...lain dri yg lain..superb...hahah
tmbh2 plak penceramah jemputan Ustaz Amin Idris pengacara assalamualaikum kt tv alhijrah...pergghh mmg mantop la talk yg dia bgi....suke giler ! and and..dia ckp sok tgk assalamualaikum dia akn sebut nama skola ktorg..pergghh...bangga la jugak...hahah

+++ abg pyan saujana tu pun ade...hahah..sronok gilerr...nak kate skola aku nie popular mmg xla kan...tpi abg pyan nie pun slalu dtg skola ktorg sbb nk latih bdk2 nasyid skola..kire dia jadi guru vokal kump nasyid skola laa

okay xpyh citer pnjg2 laa....(tpi da pnjg pun) cume nk ckp yg program kali nie superbbbb

pesanan dri ustaz amin idris > if u want to success u must have a dream....to create a dream u must create big dream...if someone call u crazy..u just say SO WHATTTT !!! hahah


~mencuba melakukan perubahan yg lebih baik terhadap diriku ^_^

Sep 30, 2011

cuti cuti cutiiii....saya mahu cutiiii......(post mcm bdk xpena cuti) hahah (^^,)

Assalamualaikum wbt

yeayy da start cutii....tpi cuti yg sekejap jee...
ahh peduli ape...nak cuti jugak !!
tpi time bebudak pekse pmr tu ade 2 ari yg ktorg kne skolaa !! wuuaaarrrgggghhhhh
xpe xpeee...
lps hujung thn nie bole cuti puas-puas....
lepastu kau mereput rindu nak pegi skolaa....ooohhhhhnnoooooo
lepastu rindu nak kene kan org lgi.....oohhhhoooooo
cuti smpai da bosan duduk umaa....lps tu gelabah laa cri sumthing new to do..
oppsss jgn buat bnde yg xelok...(ikhlas dri pesanan penaja)


okay esok bebudak kaa @ kelas aliran agama ade program...
as usual program kecemerlangan & mlm tu ade jamuan wida' syawal...
mayb tu program terakhir bgi ktorg student2 f5 kaa...uuhhuuukkkk
thn dpn klau ade mse nk nyebok program mcm nie lgi bole x ?

Sep 23, 2011

kawan lame........ gile lame xjumpe =)

Assalamualaikum wbt

masalah org baru dpt lps stress jawab paper arab tdi....papepun da lps !! penat otak dikerah utk menghentam ape yg patut...hahah

baru dpt tahu aku nie ade ramai stalker rupenye !! hahah.....menggelabahlaaaaa....hahah
(pengakuan daripada mekar surita & hafizuddin)


okay......jumpe mas ngn tasya kt open house rumah helma tadi !! lame giler xjumpe makcik2 nie...makin lawa da kawan2 aku nie..nie baru form5 blom 20-an lgi...hahah...lain giler muke si mas tdi....hampir takku kenal....
helma la yg mengingatkan ku kembali...almaklumlaaa otak pegi release tension mcm nie laaa....hahah
thanks helmaaaaaa.......mcm tautan kasih la plak (grrrrrr btol ke nme program tu ?? pedulikk)

okay utk pengetahuan mereka adalah sahabat2 saya waktu standard 5&6...sekian...hahah (pedulik apa ada orang kisah ke tak)

Sep 19, 2011

jumpe DIA......

Assalamualaikum wbt

aku jumpe DIA !! (lmbt punye update..) biasela org bz mmg mcm nie....hahah.
okay mmg teruja + terkejut sbb jumpe DIA kt tmpt yg mmg xdisangka-sangka...da lama xjumpa DIA..akhirnye jumpa jugak...perggghhhh...cume xsmpt nk tegur je..sbb cuma terserempak..xtahu la dia nmpk ke x..klau nmpk pun bagus jugak...hahah.
adik kata tu jodoh...ngek kepale kemek..mmg xla kan jodoh ngn DIA...ntah dia kenal lgi ke x tuu -__-


p/s-okay sok xde paper so bole la buat cuti sendiri...hahah :P
      to cik Rahil Zahari hari rabu nie jgn lupe lagi ea ade paper...klau setan aku ngn nadiah dtg tdi alamatnye mmg melalak la kau..hahah =D

Sep 12, 2011

happy birthday !!! =)


  H.A.P.P.Y  B.I.R.T.H.DA.Y
R.A.H.I.L  Z.A.H.A.R.I
> kau da mencecah umur yg sama dgn aku.....so xde istilah aku lebih tua dari kau ye !! kau da mansuhkan da istilah tu hari nie...hahah   SAYANG KAU SELALUUUU LAAAA...ngeee =P


and....and.....and.....


H.A.P.P.Y  B.E.L.A.T.E.D  B.I.R.T.H.D.A.Y
TO MY ADIK
N.A.S.R.I.A.H  A.L.I.A.H
> gud luck in PMR !! lgi bape minggu je nie hah tinggal...study ! study !....
LOVE U MY DEAREST ADIK !! =p

Sep 2, 2011

hari raya 2011

Assalamualaikum wbt...

Selamath ari raya eid fitri buat sume teman2 blogger...
alhamdulillah da 4 syawal da arini...cpt sungguh...rasa mcm xsmpt nk buat pape...huhu
skarang nie pun da ada kt kl daa...mcm biasa raya ke3 da balik sini...awl kan?? tu la kebiasaan nye..klau dpt blik kg lame2 tunggu balik sndiri laa...hahah
alhamdulillah jugak tahun nie xkena sakit perut...klau x..da  2 tahun kena..raye pertama plak tuu...huhu..walaupun x kene sakit perut..tpi kali nie advance sikit...satu family demam...hahah..terkejut sbb nk raye kut...ngehngehngeh....

btw..tahun nie xrasa mcm nk raye pun..sbb naik skola nie da nk trial spm
pergg takutt gilerr laa...tpi takutt2 x jugak bukak bukunyee asyik bukak mukabuku je (buku jugakk) :)

tahun nie raya mmg agak bosan laaa....feeling ray mmg lgsg xdtg...feeling pkai bju raya je ada haha :P
nk pegi kutip duit raya dri pakcik makcik pun rasa segan sbb da bsr laaa....nk rebut dgn adk2 yg kecik molek tuu kesian plak dorang...hahah (aku memang berhati mulia):P
tpi plg best dpt duit raya dri abg sedara aku...perggg korg...untunglaaa keje....lps nie bole bagi aku lgi up ye mameee ngn faiz...hahah

kelainan raya tahun nie ----->  raye kedua kat melaka tido kt hotel....hahah...booking apartment kt hotel tuu...dlm apartment tuu ade 3 bilik...duduk kt dlm tuu ade 4 family...byg kan laaa....hahah...mmg pdt gilerr laa kan...tpi bilik dy besaaqq owhh....mmg terbaik laa tahun nie...tpi xlama mana pun...checkin ptg...mlm g braye kt kg...sok pagi da checkout...xsmpt nk mrayau pun kt dlm hotel tuu....hahah..next time laa kita buat lgii....
kita pggl lgi ramai dok hotel same2...hahah....(mcm kau yg byr)

gamba raya agk kekurangan ini tahun...xsmpt nk kumpul tgkp gmba reramai...almaklumlaaa msg2 sebokkk nk jln raya...gamba sendiri adalaaaa....(gamba sendiri byk sbb dlm kemre tuu aku punya memory card sooo gamba sendiri jelaa yg adee):P

papepun slamat hari raya laa diucapkan kpd sesape yg ade mood nak raya niee...teruskan menziarahi sanak saudara, sahabat handai & jiran tetangga anda....sape nak duit raya jemputlaa dtg rumaaah...tapi mkn kuih raya ngn air masak je okay....hahah

jom start puasa 6....bsr pahala nyee....better start skarang sbb saki baki puasa ramadhan tuu masih ada rasa lgi..sooo xde laa rasa berat sgt nk puasa kannnnn.....peace !! :)

Aug 18, 2011

jumpe IMAM MUDA ^_^

Assalamualaikum wbt.....

sebelum kita teruskan dgn perbicaraan kita diatas...
okay sebelum terlupa & sebelum masuk benda lain...
nk ucap salam nuzul quran....hayatilaa isi yg terdpt dlm peristiwa nuzul quran nie....jgn hanya tahu membaca je ye (buat diriku jua)

okay now kita masuk pd topik yg gmpak kt ats nie...haha (tahu hambar)
harini pd tanggal 17 ogos bersamaan dgn 17 ramadhan...10 org plajar dari sekola aku dihantar utk mengikuti program ihya' ramadhan di masjid negeri shah alam
mula2 dgr buat kt masjid negeri shah alam jerr...whoooaaa...da teruja da rasa dihati nie nk pegi...yelaa da lama woo xpegi masjid nie....masjid nie da la bsr

lps 2 ustazah kata ada imam muda...tpi xtahu imam muda 1 ke 2....mula2 ingtkan ustazah main2 je...so x amik kisah sgt laa kan....lgipun dlm tentatif program xde tulis pun imam muda...b'tmbh2la ketidakpercayaanku....hahah....skali sampai sana waktu nak daftar ada org tu ckp nnti ada imam muda skali....act imam muda tu xde kena ngena pun ngn aktiviti ktorang..tpi disebabkan penganjur org yg sama..so ktorg gabung jerr skali...so kira imam muda tu dtg bgi cramah utk ktorang laa (sbb ceramah dia tadi 2 pun mmg focus kt ktorang)

waktu mc bgi ucapan alu-aluan..dia ada sebut nanti ada imam muda (mula la buat gedik nak tahu imam muda apa) skali dia sebut imam muda fakhrul...okay da teruja nk dgr ceramah dari imam muda secara live..kalau x dgr kt tv je time program imam muda

pape pun ceramah IM Fakhrul tadi tu mmg mantopp....byk jugak la yg dia citer psl nuzul quran....ceramah yg bagus...ohyaa....IM Fakhrul pun baru dpt baby girl kan....fuhhh...comell ohh baby...ilikebabyveryverymuch....
& tahniah buat IM Fakhrul & isteri.....
sebelum IM Fakhrul balik tdi smpt jugak la ktorang bergambar dgn dia

gamba xberapa nk jelas sebab memasing nur kuat sangat hahaa
gamba nie credit to mekar surita...
sbb aku curik dri fb dia...hahah

mula2 IM Fakhrul ingatkn ktorang fasi...tpi ktorang nie peserta jelaa ustaz....xmampu lagi nk jdi fasi.
papepun seronok dgr ceramah IM Fakhrul tadi.....& ustaz yg bagi tazkirah sebelum IM Fakhrul tdi tu pun xkurang best jugak...klakar gilerr ustaz yusry tu...ustaz nie pandai bagi tazkirah ikut rentak jiwa remaja...sesuai sangatlaa dgn bebudak yg dtg tdi pun....dtg program tadi tu mmg xrasa rugi pape laa...walaupun time nk balik tadi ada sedikit konflik...(mcm konflik rumahtangga je bunyi) & xsangka plak kt ruang legar masjid 2 ada jual2 brg sume..jubah2 sume lawa2 wooo....rugi je xde duit time tu..klau x mmg da kaut da jubah satu

walaupun letih melanda diri..tpi kegembiraan bersama member2 aku yg kecoh giler nie tetap terasa..tmbh2 plak imam muda ada kn (keterujaanterserlahdisini)

hrp dpt join program mcm nie lgi ngn kawankawan

ktorang memang rebel

sekarang kena jlnkan misi mencari malam al-qadar...harap tahun nie kita sume dpt jumpa dgn mlm al-qadar..insyaAllah biiznillah...aminnn
tadi tgk devotees kt tv1 program dialog....dorg pakai baju baru purple tuu.....comell......tpi xdpt tgk dorg nyanyi lagu rindu ramadhan..sbb tgk waktu da nk abis..sempat tgk dorg nyanyi lagu berjalan tanpa henti je..tpi tv1 x amik sampai abis pun...sampai hati

k bye

Aug 11, 2011

wajah baru !!

Assalamualaikum wbt

ollaaaaa....da berwajah baru daa....thanks to mekar surita suhaimi sbb tlg edit & tukar layout sume....nk raya da kan....blog pun kena laa wajah baru...apa ingat baju sume tu je ke yg kena wajah baru hahah
ehh citer raya plak....puasa dulu...okay sahabat2 sume...puasa da masuk fasa kedua da nie....peningkatan dlm beribadah mesti kena ada okay...masa nie laa kita nk kaut pahala byk2...tmbh2 plak exam nk dekat da kan....sesuai sgt la tuh...doa bebanyak..insyaAllah segala permintaan kita dlm bln ramadhan nie Allah kabul kan....tapi kalau nk Allah kabulkan doa kita...jgn la kita buat benda2 yg boleh menghalang doa kita drpd termakbul...
antaranya mcm...


  • langgar perintah Allah - Allah suruh tutup aurat tpi xtutup..baik laki baik perempuan....padahal sume da tahu itu kewajipan kita sebagai umat Islam kan...aurat bgi perempuan bkn stakat pkai tudung tutup leher je ye...tpi lengan tu pun aurat juga...& lagi satu ramai org xtahu yg KAKI tu pun aurat jugak...so..kena la pakai stokin...aurat bagi laki plak..lgi la sng..cuma dri pusat hingga ke lutut je...tpi tu pun ssh nk tutup..ada lgi yg pkai seluar pendek..apa yg best sgt pakai seluar pendek tu? maaf la ye kalau ksr sgt
  • x ikut sunnah Rasulullah - x slh kalau x ikut..tapi sebagai tanda kita syg & cintakan baginda..apa salahnya...mcm mne lgi kita nk tunjuk kalau bkn dgn ikut sunnah baginda kan?
  • x amalkan isi kandungan Al-Quran - sekarang nie ramai org yg baca je (aku pun sama jugak -_-) tapi xpaham maksud...jom kita sama2 tadabbur isi Al-Quran tu....mcm2 kita boleh dpt dari situ
  • x ikut hukum syariat Islam - selamba je kita kan x ikut hukum Allah....hukum Allah wajib kita ikut...so..paham2 sendiri la apa nk buat
  • x buat persediaan utk mati - makin bertambah hari..makin berkurang sebenarnya umur kita...bkn makin bertambah okay...so..kena la buat persediaan bekalan nnti...sng..x de la mengharapkan ehsan org...tu pun kalau ada org nk bagi laa...kalau x ..fikir2kan laa
  • x de amalan yg melayakkan kita utk masuk syurga
  • suka aibkan org lain - jgn asyik nk cari kesalahan org...cuba renungkan diri sendiri dulu..muhasabah balik...apa kekurangan yg ada kt dlm diri kita tu...bila diri tu da perfect baru sebok psl org lain..okay
  • selalu ikut hawa nafsu - kawal2 la ye sahabat2 sekalian....byk cara kita boleh buat utk kawal nafsu kita nie...antaranya dgn kita berpuasa nie laa....tapi puasa yg betul2 puasa okay..bkn setakat thn lapar & dahaga jer okay
sama sama la kita renungkan....aku pun rasa aku tergolong dlm kesemua yg ada kt atas ni....so aku ingatkan korang..dlm masa yg sama peringatan nie pun utk aku jugak...hrp2 kita sama2 dpt manfaat....puasa tggl bape minggu je lgi nie...masih smpt lgi nk buat amalan sebaik2 amalan...mlm lailatulqadar jgn kita lupa jugak...hrp2 kita sume dpt mlm lailatulqadar tu....ye la thn dpn belum tentu lagi jumpa bln ramadhan nie....samasama kita berdoa ye kwn...
    okay....lps cuti raya nie...trial spm...betul2 time naik skola tu...nmpknye mmg raya dgn nota la nanti..huhu...hrp2 boleh score dlm trial nie...sng sikit nnti...aminn...peace =)

    Jul 30, 2011

    17 tahun hidup !

    Assalamualaikum wbt....

    alhamdulillah sekarang da 3 hari jadi manusia yg berumur 17thn secara rasmi (mcm ape je)
    rase macam da bsr plak...cehh baru 17thn (gedik lebih) kali nie punya besday boleh tahan laa...byk dpt wish dari family + sedara mara, member2  & kwn2 fb..retis2 nasyid pun byk jugak laa yg wish...dari abg matt ed dean(kump feelhoney), abg lan (kump paradise), abg rahmat (kump univoice), abg syahmi syafiq (kump nice), abg che an (nasyid indie), abg wan shah (ex-unic), abg muhammad (kump devotees) (iBangga) hahah.....syukran..thanks..kumao...terima kasih pd yg sudi mengewish my besday nie ye...terima kasih gak pd retis2 nasyid yg sudi nk wish 2...sgt bermakna..hehe

    pd bebudak klas..thanks laa pd korang yg dari pagi sampai nk balik skola korang dok nyanyi lagu beday sambil wish kt aku bebanyak kali...letih nk menjawab hahah....dpt wish pun da kira okay da 2 sbb rase diri diingati hehe...thanks la ye sbb ingat...(dari tadi thanks jee letih) okay the last one thanks...thanks kt yg sudi bagi hadiah jugak....buat susah2 je hahah..lps nie sila bagi hadiah lgi yee...

                        /\
                        |
                        |
                        |
     okay nie citer hari rabu @ 27julai

         nie citer hari kamis plak
                         |
                         |
                         |
                         V

    pagi2 da mandi tepung ! rupa2nye dorg da plan awal2 nk tabur tepung dlm bag & baling tepung....
    mmg bestla...nasib pakai baju sukan time 2...xde la kesah sgt...kalau x mmg dorg kena laa...padanlaa barisan kelas kt tapak p'himpunan kosong..rupa2nya dorg x beratur sbb nk jalankan agenda nie...
    bls dendam ohh dorg nie huhu....nasib x meraung time 2 hahah
    tpi x pee....tahun nie pun last kan...lps nie mana nk dpt da mcm nie...okay..i'll miss this moment...
    thanks nadiah che soh, mekar suhaimi, rahil zahari, syafa mustapha, nasuha shariff sbb sudi be my friends n makes me laugh everyday (sila baca sambil menangis) same goes to najihatul, mun, fatin, leely & yg lain2 jugak laa....
    bdk2 klas yg lain pun mmg sporting laa...gempak je sume...wan, hafiz, hafiz badang, mus, syafiq, man, afiq, sulee, fat, tinie...lps nie kut xjumpa korg da kan...kut laa..xtahu laa ada yg follow aku masuk ipt yg same...hahah (xnk ahh ngn korg..asyik korg je...dri f1 smpai f5 muke korg) gurau je okay...kwn ngn korg mmg best...walaupun bengong sikit hahah..papepun korg the best laa   ----> tulis mcm esok je last skola hahah

    okay bagi sape2 yg rasa2 mcm nk wish lgi dialu-alukan huahahah (muke xmalu) :P

    isnin nie kita da mula b'puase da kan...x sabarnya nk puasa...rindu saat time puasa....x sabar nk sahur --> puasa --> buka --> terawih.....sume 2 laaa...semoga sempat sampai habis....dikesempatan ini jugak nk ucapkan selamat menyambut bln ramadhan almubarak...hargailah bln ini sbb byk kelebihan yg ada pd bln nie utk kita kaut pahala huhu

    sambil2 2 jugak nk ucapkan gud luck kt bebudak pmr esp adik ku utk trial pmr time bln puasa nie...untung dpt exam time bln puasa berkat sikit hee....dan dan dan jugak kt bebudak spm gud luck study + prepare 4 our trial awal raya nnti...do ur best okay..focus 2 trial...xpyh raya la thn nie....tangguh thn dpn jelaa...hahah..okay

    p/s > merdeka time raya...ada yg nk sambut merdeka ke ? SAYA SAMBUT RAYA peace =)

    Jul 12, 2011

    situasi bebudak spm yg terkini ~ plkn !!

    hohohohooiiiii...assalamualaikum...ngeee
    huyyooohuyyoooo...lamenye x bebelog nie..ngahngahngah....bz la katekan..busylasangatmalascakapjelaa....hahah...oke..setop mrepek mrapu mraban....oke untk berite terkini..*ecewaahhh rse cam pmbace brite plak...hahah..(bole da nie ganti abg adi devotees bce brite..huahuahua) plkn plkn plkn !!! permulaan minggu diserikan dgn kehebohan plkn...hahah...plkn siri 2011/2012 da bkak owh...nie yg sume bersemangat...snanyer ak tiap2 bln check..tpi jwpn dy asyik la blom bkak blom bkak...smpai da mls nk check (niela bdk xphm bhs...da kate blom bkak dok sebok check lgi...bosan plkn tuh nk reply...hahah) skali dtg skola member2 da tanye "xcheck plkn ke??"..ak dgn muke slambernye ckp blom bkak....hokhekmuhh....bru bkak la 10hb arituhh..aduhhh...hahah....ble blik uma dgn berbekalkan smangat yg jitu..cewahhh...hahah..ak pegi anta sms chenta kt plkn tu lgi...tunggu punye tunggu dy xreply2...pnt da tunggu nie...pegi skola tdi...one of my member bgi tahu...."kte sume xdpt plkn...except rahil sorg jer..."

    reaksi ----> nk jerit gembire ke nk nangis hentak2 kaki ?? hahah
    xtahu nk bgi reaksi pe...tpi still xpuas ati lgi...blik tdi check lgi..kali nie bkak kt web trus laaa...mls da nk anta sms chenta..bkn nk reply...hahah...pown xbole gak..adoiii...rmai peminat btol plkn nie..huahuahua....

    tpi xpe...never giveup...nnti kte tembus lgi web ituuhhh...huhuhu (snanyer mmg xdpt pown..tpi saje je nk sesakkan line lgi..hahah) seriusly minggu nie gempak plkn !! hahah..kecohh je sumee...
    bkn nk pegi sgt pown bebudak nieee..nk eksen je bebdk da nk abis skola...yelaa yg dpt plkn nie kan bebdk yg da abiss skola je....hahah...statement blagak minx penyepak...hahah....bebudak nie bce jap lgi matik ak...hahah....but almost member sume nk pegi...nie bdk pompuan...kate bebudak laki plak..xnk pegi sbb xbole cri duit..konon nk sara diri...hokhekmuhh....hahah....bgus kumpul duit dri skarang..nnti bile2 jumpe bole blanje..hahah...ahhhsudaaaa...menyimpang jauh da niee...balikbalikbalikk...

    oke kite balikk..plkn ---> sila buka ruang utk saye menerobos (ade ke pkataan nie?? suke ak je...) kt web anda ye....sye seorg yg tdk mempunyai kesabaran yg tinggi mcm klcc...huahuahua... +_*

    Jun 23, 2011

    ke"hot"an SPM makin dirasai...

    salam alaik...lame nye xberbelog..eheh...hah...ekceli ke"busy"an melanda diri nie semenjak 2 menjak nie kan...ye laaa....kehangatan SPM makin dirasai owhhh !....tmbh2 plak ckg2 sume da makin tangkas & efisyennye membuat klas tmbhn..ohoh....tapi koku ttp xabis2 jugak....hukhukhuk...bilelanakabiskokunieakupownxtahu....huh !! abisxabis ak tetap xdtg jugak...hahah....pemalasinibudak.....hahah....skarang da b'tambah kesibukan yg ternyata dibuat2 sibuk...ahah..ape ak merepek nie...mne xnye..adeke patut nak masok bln tujoh pown masih nak tuka jadual waktukelas....dgn ckg2 skali tuka plak tuhh...yg lagi xthn makin lewat jadual tuh habiss nampakkk....hadoiii....tapi xpe...kite cube mengikuti perkembangan semasa..ahah...wlaupown terpakse mengkamcingkan diri dgn ckg..sbb klau xkamcing ngn ckg ssh nk ngendeng2 soalan yg xphm atau yg dibuat2 xphm...hahah....papejelaaa...yg penting ckg lame ku tetap kukejar utk buat tmbhn ilmu..ecewahh..hahah...bak kate ustazah kite kene terima segala perubahan..mungkin ade sesuatu yg lebih baik yg Allah nk bagi kat kite...sape tahukan !....so terima dgn hati terbuka...

    lepas keje atau yg mudah dipanggil oleh kami ialah projek akaun form 4 & 5 utk paper3 spm da selesai...trase ringan ckit beban yg ditanggung oleh ktorg student akaun nie..mne xnye..pk senang ke nk wat projek akaun tuhh...da bole serupa ngn projek bsr kerajaan tahu tak ! ahahah (penipu bsr nie) now kene focus kt ujian lisan PQS & BAT plak...adoiii...da la ustazah bgi mse 3minggu je utk abiskan sume ujian lisan PQS 2..ape pk ckit kerr...kne wat hafazan dua surah...maen tebuk2 plak tuh ble tasmik....wat tilawah beberape ayt drpd beberape surah (xssh sgt pown..tajwid je kne focus ckit)...patuhhh bce 3 hadis tanpa baris...adoii kne bace byk2 kali nie...tapi xperr..kte cube lalui dgn senang hati..lalalala....kne abiskan cpt patuhh smbung ngn BAT plak...cptcptlaabis...

    okeee tutup citer nieee.....

    hah....bukak citer IMAM MUDA plak..hahah...skarang tgh addicted dgn imammudamusimke2....eheheh...tgh musimkan...layannnnn.....tpi kali nie punye best btol...wlaupown ade yg tersingkir (& yg tersingkir 2la yg ak minat...aisehhhh)  tpi still dpt tgk dorg lagi...ahaha...tuh yg wat ak gembira...hahah...tpi seryes kalinie punye best...aktiviti dorg sume gempak giler laa..penaja pown byk....nasib ak xde abg..klau x ak da pakse dy masok imammuda tuh...hahah....

    oke nak lagi citerr...tunggu lps SPM nnti...fullamak lmbt gilerr....hahah...
    xde laa...tunggu la bile2 mase terluang & ade story yg best yg nk dikongsi....eheheh....

    P/S > happy besday yg ke 17 buat noor syafawati mustapha my bestpren...eheheh...jugak buat abg mat a.k.a muhammad devotees yg menyambut ulangtahunnya yg ke-26 arini...slamatslamat yaaa....
    next coming punye besday ?? heheh :P

    May 30, 2011

    cuti - cuti bdk SPM....hahah ^_^

    salam alaik.....permulaan cuti diisi dgn program kem perdana unit b'uniform kt nur laman bestari, ulu yam...best mmg best...da lame xmsok hutan...last msok time form1 2007...lme kan...5 thn 2...hahah...2 pown msok hutan kt dpn skola 2....hikhik...hah..tpi yg nie mmg extreme btol laa....mmg kne buli abis kt sne...lebih krg 3 ari kt sne rse cam xckup jer...tpi rse cam xsggp nk lame2..hahah :P......& nie mayb kem yg t'akhir yg dpt diikuti...(mayb oke...nk try join aktiviti kelab PRS plak....) bak kate ckg roslan tdi time majlis penutup "bgi student2 spm rajin2 join aktiviti mcm nie..bole bantu dpt markah koku..sbb UPU skarang nie tgk markah koku...."ngeee....hmm....spanjang kt sne mmg byk gelak jer dgn najihatul munirah, mekar surita, leely syaheera, aisyah...mereka mereka nie mmg suke bikin hangat suasana...hahah...xpe rse cam tmpt tu kte punye jer kn korg....hahah....oke jurulatih2 kt sne mmg sporting2 gilerr laa...abg wan, abg wan batik, abg plkn (sori bang ktorg asyik lupe jer nme abg..so ktorg pggl abg 2 je laa...hahah), abg akram, kak dila, kak ikin, dgn ckg..

    first time snanyer smpai kt ulu yam nie & tido dlm khemah...smpai2 mmg nmpk cm batak..(ehh tpi xla mcm batak sgt..hahah)..cehh..bocor rahsia ak..hahah...b'tolak dri skola kol 3.30 ari jumaat (kelam kabut giler time nie...maklumla blik skola dri smbut teachers day bru terhegeh hegeh nk kmas brg..hahah) smpai sne kol 4.30 kowt..lpe plak nk tgk jam...hahah...then ktorg gi tapak p'khemahan ktorg utk setting khemah msg2...(hah part nie mmg farah byk wat sbb ak & mekar xreti buat...hahah..eittt..tpi ktorg tlg jugak eak...) after that lepak2 jap  bru dpt arahan gi solat asar & mkn...lps 2 msok dewan wat ice breaking & pilih group..hah lps nie mmg saat2 yg dinanti2kan...nk msok hutan !! night walk....takut mmg la takut tpi best...asyik la tersadung sbb xbole pkai torchlight ganggu hidupan kt dlm 2 (kte kne la prihatin "kami prihatin"...hahah)....

    ari ke2 kt sne..lgi extreme...ari 2 ari membuli kowt....ari nie jugak la ktorg diperkenalkan dgn "take cover"...tpi aktiviti ari ke2 lgi best...pgi msok hutan jungle tracking 'ikhtiar hidup"..lps 2 mkn tgh hari...ptg aktiviti berakit...oppss..sblom 2 kte terjun sungai dulu...yeahh...sejukkkk !! lps nie  yg xthn nie...aktiviti "halangan"...pergg rse cm dok kt plkn da..(xya pegi plkn da..hahah) time aktiviti "halangan" nie ktorg kne terjun dlm selut...perghhh b'mandi selut la ktorg..smpai kenyang mkn selut 2..da la xnmpk sbb xpkai spek pa2 jln ats tnh yg penuh dgn selut..rse cam jln ats angin jer..hahah...lps 2 kte terjun sungai buat kali ke2..yeahh...b'mandi manda la kte...hahah...lps 2 gi mandi blek kt toilet then solat maghrib..mkn mlm...& get ready 4 the camp fire...fireeee !! (adk2 jgn maen api yer...ape kne ngene ntah...hahah)..lps abis camp fire blek khemah trus tido...(konon nk tido awl ckit *ckit laa...sbb kol 3-4.30am kne jge...tpi dela bende2 yg ngacau..xbole nk tido awl..nk kmas ckit brg agi...last2 tido lmbt gak...pa2 xbgn utk jage..1kump xbgn..sedar2 da kol5...)waaaaa maafkan kmi ckg sbb xbgn jage..alarm xbunyi fon mati (dandan sume fon mati..hahah) nasib xkene denda..ngehngehngeh

    ari ke3 mrangkap ari t'akhir...aktiviti ktorg skneka (mcm bdk2 plak..kihkihkih)..best ah gak game yg ckg wat...heheh..abis sume game gi 2ka bju & mkn pgi...time nie mun thn pakcik aiskrim & blanje kami mkn aiskrim..sedapp owh..(mmg sedap la sbb freeee..hahah) thanx mun...then kmas brg2..siap kmas trus gi dewan utk majlis penutup...lps 2 solat zohor & mkn tgh hari then balikkkkkk......(kami 4 org adala yg plg lmbt skali mkn sbb saje jer wat lmbt2..lgipown time nk blikk nie la sume de mslh prot...kahkahkah) oke done the bed time story :P

    p/s> menantikan najihatul munirah & mekar surita mengupload gamba sbb sy nk curikkk...hahah..peace !!

    May 24, 2011

    novel of the year...hahah

    salam alaik...fuhhh...complicated btol nk on blog tdi....punye la pyh....rupe2nye email 2 x verify lgi...hahah..disbbkan email yahoo yg 2 xbole bkak so xbole la nk verify email nie...last2 2ka je email bru..hahah..nyusahkan btol... ^_^ oke..xnk citer nie sbenarnye....nk citer psl tjuk kt ats nie hah..ari ahd lps wak2 nk gi anta kakk blek  KUIS gi singgah mph kt subang parade jap...kakk kate nk cari dictionary jepun-malay & english-english....gi la carik....org tgh smangat nk blaja bhs jepun kan...hahah..smentare 2nggu kakk cari dictionary 2..gi mlencong kt tmpt novel2 2...snanyer nk cari novel bru t'bitan inteam record 2...tjuk dy "setanggi kalbu harraz"...novel nie  mengisahkan tntg seseorg yg meminati nasyid (mcm sy...hahah) yg memiliki keistimewaan sendiri iaitu aura suara yg merdu (hah yg nie sy x..ngee)..byk dugaan & rintangan yg dilalui utk b'jaya jdi seorg penasyid.....novel nie nonjolkan sifat2 Allahyarham Ust. Asri Rabbani...novel nie dikrg oleh Razifatun Nur....yg mnariknye kt novel nie...abg Adi Akmal Devotees yg jdi coverboy dy..hahah....nie cover dy...tgk nieeee


    taaarrrrrraaaaaaa !!!! hahah

    mnarikkan bku dy...tpi bgi sy xkesa la sape pown kt cover dy...yg pntg !!! citer dy besttttt...ilike novel veryveryvery muchhh...hahah....malangnye kt mph xde bku nie...mayb abis kowt...nk tanye staff kt situ xsmpt plak...lgipown time2 2 la staff2 sume nk menghilang...sorg pown eden xnmpk...yg de kt kaunter je tgh lyn customer nk byr..huhu...xpexpexpe....school breaks just around the corner..hahah..nnti serbu sume mph cari smpai dpt....(desperate btol bdk nie..hahah).....wlaupown xdpt cari bku 2..tpi sy dpt satu bku nie yg pd asalnye nk pinjam kt rahil zahari....heheh....(bku laen yg dicari bku laen yg didptnye...hahah) i got this book....



    bku nie bestt.....bku nie smbgn drpd novel yg tajuknye TUNAS....penulis dy HLOVATE....bku nie kisah bdk2 skola asrama dr f4 smpai la kawin...hahah...character2 dlm nie mmg btol2 makes experience & memories spanjang zmn p'skolahan f4 till f5....huhu...& otak2 mreke btol2 otak science....sgale bnde yg dorg wat sume b'pndudkn pe yg dorg blaja dlm subjek bio/fizik/chemist.....tpi dorg lbh pd fizik & chemist....mcm2 dorg wat...btol2 make experience...bestt gilerr...hahah...tpi act bku aA + bB nie xabis bce lgi...hahah..time cuti la bru start bce...skarang nie tgh mood exam...huhu ( kate je mood exam..studynye xpown..hahah)...oke sape2 nk tahu citer slanjutnye tntg 2 novel nie...gi la bli...kt kdai bku 2 byk lgi...hahah....

    p/s > tdi wat surprsie kt nasuha....beday girl kan...hahah...ktorg curi kalkulator dy dri smlm..tdi sblom start paper akaun ktorg bgi kt dy...hahah..mau xnangis dy cari dri smlm...nk exam akaun tuhh...akaun xbole idup tanpe kalkulator nie..hahah..sgt klakar...."jgn marah ye nasuha....chill.....juz 4 knangan je utk kw..thn dpn ktorg da xbuat da...(mmg la da abis skola..cmne nk buat...)hahah..."    ~HAPPY BESDAY NASUHA SHARIFF ~ =)

    May 19, 2011

    paradise - Realiti.wmv



    salam alaik sumee....xde pe nk citer skarang nie pown...heheh..cume nk bgitahu tntg video...tdi tgh bosan2 online fesbuk bkak youtube plak..cari lgu yg best2..skali t'jumpe plak lgu realiti nyanyian paradise...bestt wooo lgu niee...heheh...congrate kt kump paradise & jge wat neurotic studio (abg halim devotees yg punye...heheh ^-^)...kump nie kire kump baru kerr??? klau nk tahu pegi tgk blog dorg...link...cari kt blah tepi blog sy nie ye..heheh...(tlg promo plak..ekekek)..


    p/s> esokkk !! nur kasih the movie....uhukhuk..nk pegi tgk...sape nk blanje ?? heheh
            sok de majlis plancaran album devotees "berjalan tanpa henti"...& sok juge anniversary devotees yg
            ke-6 dlm arena nasyeed....so...i'll wish gud luck & may success to devotees in that album lauching
            ya...& happy anniversary too...heheh peace !! ^_^

    May 14, 2011

    brunei brunei brunei ^_^

    salam alaik sume....brunei?? citer da lps da nie sbaner..dlm knangan je laa....hahah..(da lps bru nk update)...30 apr ri2 sy gi brunei ngn family sy...saje2 je jenjln kt situ..nk tgk negara org plak...asyik tgk negara sndiri je..(masyaAllah..cintailah negara anda..)hahah....wak2 nk pegi 2 mmg excited abisss....mcm2 brg da get ready nk bwk....padahal pegi xlame mne pown..3 ari je...tpi dy punye kms 2..hahah..okeoke..ktorg b'tolak dri umah pgi...solat subuh kt lcct...smpai kt lcct 2..makaiihhhh ramainye makhluk Allah...kemne la demo nie nk pegi..hahah.....dok kt dlm flight 2 mmg mnyeramkan...2jam stgh owh...kne plak awan tebalkan...fuhhh menggeletar kpale lutut...hahah...smpai je kt airport mmg excited da b'tmbh tmbh la...xsaba nk menjelajah bumi darussalam nie..heheh...settle sume kt airport 2 ktorg trus grak ke hotel dgn driver yg hotel da sediakan....heheh..trase mcm org kaya plak kn ade driver jemput..hahah..smpai kt hotel trus zzzzzzzzzz...brehat sbentar menghilangkn keletihan...ptg bru kluar mengisi prut...gi cari mknn asli brunei...mule2 2 mmg xjumpe....redah jela restoran mne je pown sbb mmg da lapar btol...gi restoran yg satu nie..klau x silap ilmi restoran kowt nme dy..tgk menu sume cam pelik2 je mknn dy..tpi ade yg biase punye la...redah jela mkn ape pown...seriusly mskn org brunei mmg sedapppp....org brunei mmg pndai msk...spanjg kt sne ktorg nk gi memne sume ngn driver hotel 2...mmg best...tpi brg2 kt sne mmg sgt mhl..sbb duit dorg mmg tgh tinggi skarang nie..bygkn tuka duit mlaysia rm1000 kpd dolar brunei cume dpt 600dolar je...ckit kn..so nk membeli blah kt sne mmg xdpt la..(klau nk mmbeli blah 2nggu da keje gi sne pkai duit sndri laa..hahah)...then mlm terakhir kt sne ktorg gi theme park..percye x theme park kt si2 kosong..xde org..klau bkak kt kl 2 mmg xde chance nk gi laa..org rmai..tpi kt situ kosong...org sne xsuke kowt...huhu..tpi klau kt shopping kompleks org filipino yg rmai..pekerja dy kt sne sume filipino...mmg rse mcm kt philipines la time 2...hahah...tpi kn org kt sne sume baek2 owh...spanjag kt sne xde dgr skali pown bunyi hon kete..sume baek je...wlaupown drive mcm ribut..then klau nmpk org nk lintas jln dorg trus benti kete..baek kn !!

    oke time 2 balik kl...kol 11 pgi da gerak gi airport brunei....dri luar tgk airport dy mcm biase je..skali msok dlm tmpt utk 2nggu flight 2 pergggghhh lawa sungguh...bersih owh...mmg lawa...tgh2 tunggu flight 2 skali dpt tw yg flight delay...(alamak sok skola weyh !!) tgk kt luar...alamak !! hujann !! mcmne nk blik kl nie..huhuh...nasib wak2 nk fly ujan da benti tpi awan tebal...tebal sesgt...dri brunei smpai la kt kl fly dlm awan je...mmg bergegar abis laa...cuak owh...smpai kl mlm...alhamdulillah slamat smpai...pa2 trus blik uma..kmas buku gosok bju trus tido...heheh

     mskn2 brunei yg dimkn dgn mknn yg dibri nme "ambuyat"


     laksa sarawak...sorry nk abis da bru nk tgkp gmba..hahah


     dim sum...mknn korea..akhirnye dpt gak rse...heheh


    nie la ambuyat..sedap taw..ambuyat nie diperbuat drpd tepung beras

    skola ats air...untung la budak2 nie..ngee


    p/s> ayh tanye lps nie nk gi mne plak...adik ckp nk gi korea...ayh kate oke...hmmm ye la 2...tunggu lps kawin je la..honeymoon kt sne..hahah...xpown 2nggu da keje nnti laa...jln sendiri...mcm incik abd halim ahmad kump devotees 2...hahah..kte yg nk gi korea dy yg dpt gi..skarang nie dy tgh berseronok kt sne..huhu..jeles owhh...heheh..sorry abg halim..pinjam nme kejap..peace !

    May 9, 2011

    selamat ari ibu buat ibuku yang sgt dicintaiiiii

    salam alaik sume...lme x  post..heheh...hmm dikesempatan yg ade nie (wlaupown curi2 online sbb tgh exam..heheh)...nk ucapkan SLAMAT ARI IBU buat ibuku tercinta SALINAH BT MOHD SALLEH yg tlh byk berkorban utk ku...yg da mengandungkan ku slame 9bln...(lame tuuu)..yg da bsrkan ku dgn didikan agama yg sempurna ditmbh dgn nasihat2 yg berguna (wlaupown susah beno nk dgr) tpi ibu ttp sabar...yg slalu jage time sakit (mcm skarang...dgr demam je trus bgi mkn ubat) yg slalu mskkan utkku dgn masakan yg plg istimewa..(lps SPM nie nk blaja ngn ibu !!!) yg slalu mrh ku sbb degil sgt..ngee..mcm2 la..xtersenarai nk 2lis kt sini...betapa bsrnye pengorbanan ibu....tpi bgi ku...hari2 adalah ari ibu...kasih ibu membawa ku ke syurga..(mcm knl je ayt nie..hahah)....ari2 ibu doakan kejayaan ku..bkn takat ari2 je..stiap saat !! insyaAllah akn ku hadiahkan dgn kecemerlanganku dlm SPM nnti...aminnn...TERIMA KASIH IBU !!!!

    P/S > percaya x..tiap2 ari kt skola time tgh blaja...sume ckg nmpkk mcm ibu...ngeee..pndg muke ckg nie nmpk mcm ibu..pndg muke ckg 2 nmpk cm mke ibu..yg xbole blah nye ckg laki  pown termasuk gak plak 2..hahah..citer kat ibu...ibu gelak jerr...ibu kate "klau rindu sgt pown xpyh la pndg mke ckg mcm 2.."..hahah....klakar btol laa...^_^

    Apr 21, 2011

    "cetusan inspirasi"

    salam alaik.....kaifa halukum??ngee...alhamdulillah tepat kol 10.30p.m tdi bru je blik dri program motivasi di skolah yg diberi nme "cetusan inspirasi" khas utk calon2 spm & stpm 2011...emm...byk gak la yg dpt...wlaupown kaki cramp sbb duduk lme tpi ttp best..*cehh mcm org tua je kaki cramp2 nie...hahah...trima kasih la diucapkan wat guru2 ku yg b'tungkus lumus adakan event utk student2 nye nie yg mmg best...*rse rugi plak ble time pmr dlu x gi...huhu...mle dri pgi smpai mlm...mcm2 aktiviti yg ktorg wat...pgi ceramah b'sme en.mohd basri...pgi2 je da mmg best...penceramah 2 klakar orgnye...nie la satu2 nye penceramah laki yg backup pompuan ^_^..hahah..dy ajar kte cane nk b'fikiran kritis & focus kt sesuatu bnde...lps 2 slot teknik mnjwb soalan...oke la...cume bosan ckit ble cmpur ngn bdk2 yg xreti dok diam nie..heheh..tpi so far oke la...then slot ptg nie yg best..hahah....pnceramah dy mmg hebattt !! dy nie kire motivator la...tpi merupakan sorg peguam...xingt la plak nme dy...lupe nk salin..haha..tabik kt dy..sbb peribadi & care dy b'fikir...mantapp !! time nie mmg mcm2 la aktiviti yg best...dgn dy baru ade aktiviti outdoor..aktiviti dy pown best..mcm2 yg ktorg maen...yg plg best ktorg disuruh nyanyi nie "1 org pegi..pegi potong lalang...1 org pegi dgn parang pegi potong lalang...2 org pegi..pegi potong lalang..2 1 org dgn parang pegi potong lalang....3 org pegi..pegi potong lalang..3 2 1 org dgn parang pegi potong lalang"..ehh2..da da...terlebih2 plak...hahah..anda sambung la sndiri ya..ngee....mmg best...then slot mlm plak solat hajat & ceramah motivasi ckit..buat santapan rohani stelah satu hari b'aktiviti diskolah...alhamdulillah byk menginsafkan diri ble ikut program nie..syukran kathir ya Allah sbb plh ku sbagai salah satu peserta...hmmmm...oke la..nie je yg nk diceritakan buat mse nie...act citer dy  pnjg..tpi laen kali je la citer...lotihh owhh...huhu...owh last skali nk ucap trime ksh bebyk kt my beloved friend Rahil Zahari "sbb bgi tompang uma utk kumembersihkan diri & kek yg mak kau msk 2 sgt sedappp"ngee..thanx alot my dear....sorry xde gamba nk diselitkan skali...gmba2 sume kt kwn sy....heheh

    counting the day> sedar xsedar tinggal 7bulan je lgi nk spm da T_T
    p/s>lgu devotees da b'kumandang di ikimfm..alhamdulillah setelah dinantikan sekian lme..akhirnye..bole la minx slalu kt dj2 ikim..heheh *wlaupown da de cd...ngee

    Apr 17, 2011

    promote promote....^_^

    salam alaik sume...hmm..arinie xde nk kate pape pown cume nk promote kt anda2 sume *yg b'tandangkan sinila..klau ade..heheh...nk promote ape ye?? alamak lupe plak..hahah..ohyaa..nk promote artis2 nasyid kte yg sdg meningkat naik nie..byk artis2 bru gak..heheh..nie dy...



     kump paradise....

     kump are-buddy...

     kump elhamz...

     kump zaidan...

     kump destiny...

     kump nur one...

     kump fine...

     kump in heart...

     zulhilmi themessages...

     che mohd farhan @ che an...

     kump feelhoney...

     kump r-if...

     kump aidil...

     kump univoice...

     kump demascus....

    kump instinct...


    & yg terakhir yg dpt disenaraikannnn wat mse nie...kump devotees...heheh....mmg tgh meningkat naiklah mreke2 nie sume...klau nk tahu lebih lanjut lgi mengenai mreke follow la mreke2 difacebook....search je nme2 kump mreke..pasti jumpe....jom sokong industri nasyid tnh air dgn menyokong mreke2 nie..^_^

    p/s> saje2 je promote mreke2 nie....heheh..fotos2 nie diambil dri facebook mreke...mintak izin ye tuan2 punye fotos nie..heheh

    Apr 15, 2011

    salam mahabbah..salam pertemuan..salam persahabatan & salam ukhuwahfillah

    salam alaik....sobahul khoir??hee...alhamdulillah arini dpt update stelah menyepikan diri seketika...heheh...kini kembali dgn entri yg baru..*cehh..cm ade yg bce je...hahah....klau ade yg bce..silakan b'tandang...slamat dtg diucapkan..hehe..Alhamdulillah msh diberikan kesempatan utk b'nfs & menyebarkan ukhuwah dimuka bumi nie..hmmm...ckp psl ukhuwah nie..sy gembira sgt sbb dpt knl dgn sahabat2 baru wlaupown cume knl melalui mukabuku(fesbuk) jee...huhu...salam ukhuwah diucapkan kt sume sahabat2 bru sy antaranya Atikah Mudakir, Aniza Awang, adik Ina Firdaus, Nurfarina Sofiya, kak Airieyahh Aider & terutama kak Aisyah Humaira...salam ukhuwah fillah abadan abada dihulurkan kpd anda sume...gembira dpt knl dgn anda sume..lgi sronok klau dpt b'sua muka kan2...hmm...terjiwang plak arini...keh2


    oke about dunia nasyid plak....hmm..skarang nie byk da group nasyid yg da release album/single msg2..antarenye kump mestica dgn single t'brunye istikharah....buat mse nie xdgr lgi lgu dorg..tpi dgr citer best lgu 2..nie yg mmbuatkan rse nk dgr 2 membara je...hahah..xpe2 ade mse kte dgr oke...antara album2/lgu yg tgh hits plak...fuhh..byk !! sume best2..mcm album devotees "berjalan tanpa henti", album nasyid indie "nasyeed semesta", album nur one "kau terhebat" & byk lgi la....album mreke2 nie mmg tgh hits la...lgu2 yg hits plak...ofcoz la lgu dlm album berjalan tanpa henti..mmg tgh hits la lgu2 dorg nie...smpai radio hotfm pown maen lgu dorg..perggg..makin mantap da devotees nie..insyaAllah xlme lgi dpt la b'kembang kt mainstreems plak..okeoke..sy snaraikan lgu2 yg best2 oke...anda kne dgr lgu2 nie..best sgt....



    •  berjalan tanpa henti - devotees
    • hadirnya cahaya SAW - devotees
    • selagi hayatmu disini - devotees
    • don't walk away - devotees (pernah dimainkan dihotfm)
    • rindu kedamaian - devotees
    • bersama (version akustik plg best) - devotees
    • harapan - devotees
    • rindu - nur one ft. hafiz hamidun
    • kau terhebat SAW - nur one
    • dengan kuasaMu - nur one
    • curang - feelhoney ft halim devotees
    • cuba - aidil
    • kuyakin berlaku - aidil ft hafiz hamidun
    • message undelivered - abd halim devotees
    • kisah cinta - feelhoney
    • kau teman - fine
    • baru kenal cinta - fine
    • sekadar lelaki biasa - feelhoney
    buat mse nie..nie jela yg dpt disenaraikan..hahah..xingt sume lorh...dgr la ya...slamat mendengar..opppssss spe yg msh blom dptkan album devotees "berjalan tanpa henti" pegila dptkan segera...insyaAllah anda xkan rugi...klau mls nk pegi cari kt kedai...tempah je mlalui devotees....bole dpt autograff free je...heheh

    p/s> rugi btol xbeli album BTH trus dari devotees...xdpt autograf exclusive dari mreke2 2..huhuh....

    Mar 22, 2011

    Kota Bharu....percutian musim ini..^_^

    salam alaik sume....hah sperti entry diats....anda sume tahukan cuti skolah bru je abis....
    hmm...as a student mcm biase la rse cm x puas je cuti kan..
    tpi xpe...ttp b'sabar sbb skolah hanya tinggal beberape bln je...hahah
    after this da xjejak da la skolah..hahah
    jgn jeles ye...hahah...
    tpi pasti kumerindui saat2 b'ada diskolah b'sme2 dgn member2 ku...heheh
    hah..oke2 kte citer psl holiday kte ye...
    klau nk ikotkan time cuti yg lps rmai org pegi makkah wt umrah kn..
    smpaikan jiran di kwsn perumahan sy je da ade dlm 5 kluarge yg pegi...
    wahh sgt bestt..rse nk sgt pegi..rindu la suasana disne..huhuh
    tpi xpe...org pegi makkah..sye pown pegi jugak...
    sye pegi "serambi makkah"..ngee...negeri klantan kan org pggl serambi makkah..
    so jnji ade word makkah kt situ...hee
    wlaupown keadaan xsme cm kt makkah tpi dpt jugak la mrasai suasana islam disne..
    rate2 sye pegi shopping mesti jumpe muslimah b'2dung labuh...sronok sgt tgk..
    klau x pown sume pasti memakai jilbab...alhamdulillah
    smoga makmur negeri dibwh kepimpinan tok guru nik aziz...
    hmm bila la kl nk wujud suasana mcm 2..tringin sgt nk tgk...
    pape pown...sye pegi sne naik flight bknla drive..
    mau kejung kaki ayh sye nnti...^_^
    mule2 2 dgr kate nk naik flight..wahh rse happy sgt..
    tpi ble kpl trbg 2 nk naik ats da..perggg serammmm sejuk diwt nye..
    almaklumla fobia yg lps x ilang lgi even da 3 thn pristiw 2 b'lalu...
    wlaucmne pown...ttp tngkan diri...wat muke cool da la kan..hahah
    landing je kt kb jln da mcm org mabuk da...png pale edenn...hee
    gi shopping pown org ckp pe xphm..hahah
    wlaupown act phm la gak ape yg org klate ckp...
    tpi disbbkan png punye psl..lgsg xphm...hahah
    saba je la...
    3 ari sye b'ada disne...kt sne ktorg byk jln cri mkn je...hahah
    asyikla mkn..smpai gemukk....hahah
    & kt sne xdpt nk mnikmati p'cutian sgt..sbb byk sesat jln...nk  pegi tmpt laen tmpt laen yg smpai...hahah
    p'cye x..dri kb ktorg jln smpai rantau pnjg,pasir mas sume...nk tahu jauh ke x kne tanye warga klantan la ye..
    heheh
    sye pown xtahu jauh ke x...tpi mrase la jugak pnat dok dlm kete 2...
    hmm...tmpt penginapan so far oke la..blik xde mslh sgt even 2star only...but not bad...
    yg plg best nye..hotel sy b'hdpn dgn the store & parkson(kb trade centre)...
    wahh..mmg keje dy jln2 dkt situ jela kan...kdai2 pown byk kt situ..
    pasar siti khadijah pown dkt...sberang jln je...
    org kate psr nie popular..ye la rsenye...
    tpi best jugak psr nie...mcm2 ade...murah plak 2...
    disbbkan klantan t'knal dgn tradisional batik..
    mmg mne2 pegi je sume jual batik...smpaikan png tgk batik...hahah
    tpi satu kerugian bgi sye sbb xdpt nk pegi mlawat muzium yg ade di kb 2...
    nie sesat punye psl la...
    mlepas suda...tpi xpe la..first time kan smpai klantan..
    nnti ade mse pegi lgi...tgk la mnjelajah sluruh klantan plak nnti..hahah
    hah..ini pantai cahaya bln...
    waktu nie air tgh psg...
    indahkan ciptaan Allah...
    ini slh sbuah restoran yg t'dpt disne...
    muzdalfah nme nye...
    mknn kt dln nie mcm2 ade..
    aym kfc ade..pizza hut ade..mcd ade..
    yg plg special mknn arb kesukaan ramai pown ade..
    sedappp...
    spe2 yg dok kt sne bole la try ye...
    dekat dgn pasar siti khadijah...
    oppss..maaf sribu kali maaf ye..gmbar xtrg la plak..heheh
    oke...ari t'akhir disne..xbuat pape pown sgt...check out hotel mmg awl gilerr la pkol 1 da kne kua..
    flight plak pkol 7.50..mmg t'baek la kan..
    nk wt ape je...hmm ape lgi gi shopping kali t'akhir la... pa2 gi mkn..
    ktorg gi airport dlm kol 4.30....awl kan....
    tpi wak2 blik nie ade prob ckit la..
    ktorg patutnye msok dlm kpl trbg kol 7.50...tpi smpai kol 8.10 pown xgerak lgi...ingt delay...
    nasib baek x...ye la soknye nk skola *padahal xpegi skola..hahah...
    rupe2nye flight ktorg lmbt smpai...2 yg lmbt 2...
    tpikan pilot 2 bwk laju gilerr kowt..spatutnye ktorg dijangka smpai kol 9.10...
    sbb b'tolak kol 8.15...tpi ktorg smpai klia kol 8.45...awl kan....
    disbbkan smpai awl..pilot 2 dok la pusing2 kt ats...hahah
    menyeramkan sungguh..da la fobia xabis lgi...
    otw 2 byk lggr awan b'air plak 2..abis gegar satu kapal trbg..
    fuhhh cuakk gilerr...huhu....
    tpi pape pown..sy & kluarge da slamat smpai kt rumah...alhamdulillah...syukur
    oke..cuti lps nie nk pegi mne plak ye???
    astaghfirullahal a'zim syazana.....nk spm la...hahah ^_^

    p/s > result spm kua esok...gud luck oke kt sume lpsn spm yg nk amik result sok...especially my cousin...
             i'm waiting 4 ur result oke mamee...hahah
             & congrate pd sape2 yg dpt straight A's....mesti bangge kan ??? heee ^_^

    Mar 17, 2011

    berjalan tanpa henti........^_^

    salam alaik.......yeayyy da bli suda album devotees yg latest punye - berjalan tanpa henti....
    sronok sgt nihh...hahah....skarang nie tgh dgr smbil post this...huahahah....
    best owh lgu2 nye....congratess 2 abg halim & abg adi sbb byk lgu korg bestt lorhh....
    especially lgu2 yg abg adi buat - lgu bersama,selagi hayatmu disini & dont walk away...mantapppp
    congrates la kt devotees lgu u all sume best2 dri first album smpai album skarang yg tgh dok dgr nie...heheh
    xdpt autograf dri devotees pown xpe la...jnji album dpt...hahah
    oke...happy sgt nie...
    to my beloved sahabat fatin farhanis anuar > anda mahu pnjam?? wahahah....nnti ye..bgi kte dgr puas2 dlu...heheh happy sgt nie..
    now sdg mnunggu ble plak nk dpt cd kau terhebat(nurone), cuba (aidil) & nasyeed semesta(nasyid indie)....
    klau ade org nk bgi pown best gak nie..heheh ^_^

    Mar 15, 2011

    kawinnnn.....& release album yg dinanti nantikan ^_^


    Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

    Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

    Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..

    Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal giler kawin..

    Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...

    Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh.

    Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

    Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

    Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

    Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

    Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!

    Buat isteriku yang comel dan tercinta
    Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
    Boleh la abang bangun awal-awal pagi
    Then kita solat Subuh sama-sama..

    Tapi kalu abang tak bangun gak,
    ayang cubit je pehe abang
    abang xkan murka..
    Lagi abang sayang ade la..

    Buat isteriku yang comel dan tercinta
    Terima kasih kerana jaga makan minum abang
    Tengok skarang abang da nak gemok da
    Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

    Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
    Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?
    Jangan bimbang atau ragu okeh,
    Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

    Buat isteriku yang comel dan tercinta
    Terima kasih kerana tolong iron baju abang
    Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
    Jangan risau la nanti abang potong rambut..

    Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
    Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang
    Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge
    Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!


    (Ini cerita tade kaitan ngan penulis okeh. Penulis masih seorang yang selekeh)

    wahahah.....yg membace jgn pk laen plak eak...sy x kawin lgi..layak pown blom...*spm pown xlps lgi nk bsg2...hahah
    sesaje je post entry cmnie...klakar plak ble bce...citer nie copy dri sorg hamba Allah kt fb...hehe..maaf ye stalker ckit..hehe
    sje nk coment + lebih kpd bgi pndpt yg xsberape nie la..hee...mmg btol pown laki need pompuan lebih lps kawin...lgi dlm bab menguruskan rumah tangge...wahh mmg pompuan kne kerah tenage 4 kerat la...tpi xdinafikan gak laki byk main pranan...itu da semestinye kan..nk harmonikan lgi rumah tangge..wahh cre ckp nie mcm da expert je...hahah....saje je ckp bgi pndpt...heheh....
    bgs la pompuan dlm story kt ats 2....mcm 2 la dinamekan istri solehah...huhu...laki pown...spatutnye kne jdi lebih dri pompuan 2 sbb dy kn ktua kluarge..tpi papepown mmg laki & pompuan slg melengkapi antare 1 dgn yg laen..stiap insan yg idup kt dunia nie kan de klemahannye....oke..tutup story nie...

    now kte bkak story bru plak...
    tdi dpt brite dri DEVOTEES....album dorg BERJALAN TANPA HENTI da release.....yeayyy!!!
    xsaba nk gi dptkan..tpi rugi lorh xbli dri dorg trus...dpt autograf skali owh...huhuh...best nyeee....nk autograf dorg....
    nk bli dri dorg trus xreti...xreti la nk maen tmph2 nie..tpiiii..................xpe la...huhuh
    oke album BTH & NS.....2nggu daku ye..daku akn memilikimu secepat yg mungkinn...yyyeeeaaaahhhh...hahah..mcm ape je..haishh2...
    peace !!!! nie dy album BERJALAN TANPA HENTI....& NASYEED SEMESTA.....wahhh...smakin mnaikkan smgtku utk memilikinya...huhu....
    2nggu ya dua2 album nie..yeehhaaa...hahahah

    Mar 11, 2011

    exam week II

    salam alaik sume....
    alhamdulillah exam da pown tamat tdi...tepat kol 10.15am tdi...freedom owh...hahah
    freedom smentara jak...freedom sbenar akhir thn nie..huhu
    takowt2...
    skarang pown da start school holiday da...bole lepak2 kt uma lme2...hahah
    tpi..mcm biase la..omwork 2 xpena nk xde...mesti ade..hish2 b'korban la ckit syazana oittt...hahah
    xpe2..bersusah2 dlu b'senang2 kmudian...insyaAllah
    cuti nie nk gi mne ye??heheh

    p/s > jepun dilanda tsunami & gempa bumi...cian mreka2...
    doakanla supaya mreke2 nie slamat insyaAllah..
    dgr citer indon & korea da kne sipi2 da...mlaysia pown dlm keadaan b'jage2..
    yaAllah...jauhkanla kmi dri bala bncana yaAllah..lindungila kmi..aminn ya Robb

    Mar 5, 2011

    exam week +_+

    salam alaikk.....bru melepasi 2paper smlm....huhu...bru 2 paper da leteh nk jwb da..nie arb punye psl la...lps jwb paper arb smlm trus rse cam nk nangis...hukhuk...nape??nape eak ?? sbb susah lorh !! xtahu la npe ssh !!? *soalan yg diri sndiri pown xtahu nk jwb..hahah...camne ntah nk jwb spm....mengenai paper arb > sdikit frust sbb 'ekrab ngn kluarkan isi pnting xmsok !! kmudahan utk dpt markah da ilang..huhu....tpi xpe...yesterday was history, tomorrow is mistery n today is gift...so do the best 4 today & the next next next day...penah dgr ezy-arb?? slalunye de ezy-math,eng & bm je...tpi muhd syafiq rosli kate ade ezy-arb...celah mne dy dpt tahu sy pown xtahu...arap2 ade la..bole join...mne la tahu dpt membantu...insyaAllah....
    oopppsss..nk mencelah citer laen ckit....devotees nk wat english camp???!! wahh quiet interesting eahh...nk join la...my eng da la trok gile...mne la tahu bole improve...heheh..lgi2 devotees yg wat kan...hahah....ehhh..devotees yg aja ke??hahah..pown bole gak....msti sronok...abg2 devotees nk jdi teachers nie...heheh

    p/s > skarang da sgt takowt nk lepak dlm klas sndri pgi2....

    Feb 28, 2011

    Konsert Sana Sini

    salam alaik buat smua yg masih diberikan peluang utk meminjam udara yg berlegar2 kt bumi milik Allah nie...sejak akhir2 nie..byk sgt dgr ade konsert...maher zain la..hafiz hamidn la...nur one la..lgi2 devotees..huhu...punye la byk show dorg...klau dulu..jarang btol dgr dorg ade show...da makin maju da nie...hehe...tpi malangnya...satu pown xdpt gi...da la yg lps punye kt UKM & KUIS xdape pegi...sedihh jerr...tpi kali nie punye konsert dorg mmg xleh pegi pong...jauh plak...yg nie dimaafkan..hahah...now rsenye dorg kt pinang lgi kowt...smlm kn dorg de show kt sne...kt tasek gelugoq...hahah...rsenye masih disana lgi...huh! seronokla dpt b'cuti...tpi cuti2 gak...albumnya da xsaba da nie...lgu sume best2 plak..lgi2 selagi hayatmu disini...sronok btol dgr...lgu bersama versi akustik pown best gak..untungla a.adi yg wat..hehe..a.adi wat lgu sume best2...a.halim gak..lgu yg a.halim wat pown best2 gak...gempak seyh..hahah...dgr kate album nasyid underground 'nasyid semesta' nk release da..wahh...tpi ade jual kt kedai x??dgr cam x je...ssh la klau xde kt kedai...nk beli on9 xreti den....almaklumla slame nie beli cd kt kedai je....hrp ade la jual cd2 nie kt kedai...
    ari 2 25&26 hb konsert maher zain plak...wahhh...xdpt pegi gak..padahal da dkat da...ade mersut kurtis plak 2...hoho...brother maher zain nie da byk kali da wat konsert kt malaysia..tpi satu pown xdpt pegi..sedeh btoll..tpi xpe...tiket mahal lgi pown...nk pegi xbole pegi sorg nk pegi kne smpai 5 org...satu family kan..hahah...mahal kowt..bygkn RM53 x 5 org...da bpe da 2....takat nk pegi konsert biase2 2 bole la..konsert unic ke..feelhoney ke..hafiz hamidun ke...tpi klau konsert devotees kne pegi..hahah...lme xpegi konsert dorg owh..last pegi thn lps tahu !! da lme da...xpe2...lps nie klau da msok universiti nnti bole la pegi slalu..skarang kne krgkn sikit bnde2 cam nie..ye la nk spm kan..huhu...oke2 pi study..jumaat nie ade paper...quran sunnah ngn arab plak 2..huhu...takowt2...

    p/s > menanti album penuh devotees "berjalan tapa henti" dgn penuh kesabaran...huhu
    nk beli cd ke mtv ?? dua2 la...heheh ^_^

    Feb 21, 2011

    ceritera folio akaun II

    Assalam....
    tepat waktu tgh hari tdi
    da anta da folio akaun 2..
    da slamat smpai da pown kt tgn ckg...huhu
    happy nye rse...
    rse cam nak celebrate je...hahah
    ye la..pk sng ke nk wat bnde nie...
    nie projek thn lps punye tahu..
    nnti thn nie punye ade lgi plak...
    smbungan nye..huhu
    xpe2..2 laen punye crite..
    yg 2 kte citer laen kali oke...
    projek akaun nie klau nadiah xtlg..rsenye mmg xciap kowt....
    kredit to Siti Nadiah Che Soh sbb da byk sesgt tlg ciapkan projek nie..
    mcm2 dy tlg..
    mmg xtahu nak bls cmne...
    smoge Allah mmbls sgale pertlgn yg nadiah da bgi...
    mne xnye dri A to Z dy yg tlg...
    mmg sume org dy tlg la..
    punye la baek...
    snggup stay up lme2..smpai kol 2,3 pgi
    smata-mata nk tlg wat akaun nie....
    thank you so much nadiah....
    hope u'll success in SPM oke...
    hoho...
    sbut SPM...
    nex week ade test wooo....
    bru sedar mac test da sesgt2 hampir....
    mne xnye pale dok pk akaun je...
    smpai xsedar yg sy blom s2dy satu ape pown
    mmg terbaek la...
    thn nie nk wt btol2 dlm all exam...
    xnk ulangi da kegiatan2 yg dulu2 2...*spe yg stu kls ngn sy tahu la....tpi xsume okke..
    oke....
    nk kne pi prepare 4 nex week mac test....nex week wooo....huhu
    pray 4 my success oke....
    & gud luck 2 all my friends who take the exam nex week or this week oke...
    mulakan dgn selawat ke ats Nabi saw dahulu ye....
    moga tenang smase mnjwb ..
    jgn tido plak..ye la da tng kan....
    dy pown tng je tido time exam...hahah -__-
    dont do this oke.....hehe

    p/s > happy besday 2 my beloved mom....luv u forever...muaaahhhh3
    heheh ^_^