teman blogger

Follow by Email

Dec 4, 2012

Australia / Aussie *experience*

Assalamualaikum wbt

yess new entry today !

Just nak citer my new experience pergi Melbourne with family. Yes it was my 1st time when to oversea selain dri Mekah Madinah. Last august kalau x silap. Memang tersangat sangat excited. Ktorang sampai pagi mcm tu la. Manusia takpayah cakap la ramainya subhanAllah. Panjang giler beratur kt imegresen dia. Tapi amazing nye tak penat pun sebab beratur sekejap je walaupun panjang dia kemain. Why ? sbb dorang buat kerja sangat pantas ! dalam lelaju buat kerja pun tapi dorang still peramah. Sangat peramah.

Waktu tengah tunggu worker tu stamp passport ktorg sempat laa jugak berborak kosong sikit sikit. Dia tanya ktorg apa ktorg buat kat sini, bila ayah cakap ktorg datang bercuti dan cuma 4hari je, dia terkejut. Hahahaa. Dia kata mana cukup sekejap sangat sbb byk tempat nak kena pergi then dia cakap we should come again. Hahahaa. yesss we shouldddd. Seriously Australian people full of manners. Respect them so much !

sepanjang kat sana pun sume tmpt ktorang pegi sume org baik2 je..tapi Melbourne kan ! tmpt org bekerja ! sape nak layan kau klau org sume sebok nak pegi kerja ! so, ape2 pun nak cari tmpt cari sendiri laaa !! tapi boleh je nak tanye dorang..dorang tetap berhenti & jawab ! baik kan !!

housekeepers kat hotel yg ktorang stay pown baik giler..sambil2 kemas sambil beritahu tmpt yg best2 yg sepatutnya ktorang pegi ! same jugak dgn worker yg jaga counter ! sgt baik !! bagus kan !!

plg xbole lupa ! waktu kat imegresen time nk balik Malaysia..worker tu bole pulak main teka-teka passport ngn ktorang ! Seronok sangat agaknya hahaaaa..da la sebut nama ktorang pelat !! hahaaaa xbole lupa ok ! tmpt dorg sgt bersih ! rasa selesa sgt nak berjalan...baguskan adab dorg ! i hope Malaysian will be like them ! i hope so !

okay end of the story. Nak citer full kena citer face to face. Penat nak taip.