teman blogger

Follow by Email

Aug 18, 2011

jumpe IMAM MUDA ^_^

Assalamualaikum wbt.....

sebelum kita teruskan dgn perbicaraan kita diatas...
okay sebelum terlupa & sebelum masuk benda lain...
nk ucap salam nuzul quran....hayatilaa isi yg terdpt dlm peristiwa nuzul quran nie....jgn hanya tahu membaca je ye (buat diriku jua)

okay now kita masuk pd topik yg gmpak kt ats nie...haha (tahu hambar)
harini pd tanggal 17 ogos bersamaan dgn 17 ramadhan...10 org plajar dari sekola aku dihantar utk mengikuti program ihya' ramadhan di masjid negeri shah alam
mula2 dgr buat kt masjid negeri shah alam jerr...whoooaaa...da teruja da rasa dihati nie nk pegi...yelaa da lama woo xpegi masjid nie....masjid nie da la bsr

lps 2 ustazah kata ada imam muda...tpi xtahu imam muda 1 ke 2....mula2 ingtkan ustazah main2 je...so x amik kisah sgt laa kan....lgipun dlm tentatif program xde tulis pun imam muda...b'tmbh2la ketidakpercayaanku....hahah....skali sampai sana waktu nak daftar ada org tu ckp nnti ada imam muda skali....act imam muda tu xde kena ngena pun ngn aktiviti ktorang..tpi disebabkan penganjur org yg sama..so ktorg gabung jerr skali...so kira imam muda tu dtg bgi cramah utk ktorang laa (sbb ceramah dia tadi 2 pun mmg focus kt ktorang)

waktu mc bgi ucapan alu-aluan..dia ada sebut nanti ada imam muda (mula la buat gedik nak tahu imam muda apa) skali dia sebut imam muda fakhrul...okay da teruja nk dgr ceramah dari imam muda secara live..kalau x dgr kt tv je time program imam muda

pape pun ceramah IM Fakhrul tadi tu mmg mantopp....byk jugak la yg dia citer psl nuzul quran....ceramah yg bagus...ohyaa....IM Fakhrul pun baru dpt baby girl kan....fuhhh...comell ohh baby...ilikebabyveryverymuch....
& tahniah buat IM Fakhrul & isteri.....
sebelum IM Fakhrul balik tdi smpt jugak la ktorang bergambar dgn dia

gamba xberapa nk jelas sebab memasing nur kuat sangat hahaa
gamba nie credit to mekar surita...
sbb aku curik dri fb dia...hahah

mula2 IM Fakhrul ingatkn ktorang fasi...tpi ktorang nie peserta jelaa ustaz....xmampu lagi nk jdi fasi.
papepun seronok dgr ceramah IM Fakhrul tadi.....& ustaz yg bagi tazkirah sebelum IM Fakhrul tdi tu pun xkurang best jugak...klakar gilerr ustaz yusry tu...ustaz nie pandai bagi tazkirah ikut rentak jiwa remaja...sesuai sangatlaa dgn bebudak yg dtg tdi pun....dtg program tadi tu mmg xrasa rugi pape laa...walaupun time nk balik tadi ada sedikit konflik...(mcm konflik rumahtangga je bunyi) & xsangka plak kt ruang legar masjid 2 ada jual2 brg sume..jubah2 sume lawa2 wooo....rugi je xde duit time tu..klau x mmg da kaut da jubah satu

walaupun letih melanda diri..tpi kegembiraan bersama member2 aku yg kecoh giler nie tetap terasa..tmbh2 plak imam muda ada kn (keterujaanterserlahdisini)

hrp dpt join program mcm nie lgi ngn kawankawan

ktorang memang rebel

sekarang kena jlnkan misi mencari malam al-qadar...harap tahun nie kita sume dpt jumpa dgn mlm al-qadar..insyaAllah biiznillah...aminnn
tadi tgk devotees kt tv1 program dialog....dorg pakai baju baru purple tuu.....comell......tpi xdpt tgk dorg nyanyi lagu rindu ramadhan..sbb tgk waktu da nk abis..sempat tgk dorg nyanyi lagu berjalan tanpa henti je..tpi tv1 x amik sampai abis pun...sampai hati

k bye

4 comments:

::Cik Pija:: said...

ngee, nasib baik bukan IM Hassan, kalu tak meraunglah cikpija huhahuhaaaaaaaaaa! xD thniah ye dapat jmpa IM. xD

tulusdarihati said...

mengharap gak IM Hassan yg dtg..tpi IM Fakhrul pown best gak...heheh...terima kasih ye cik pija :)...nnti cik pija plak yg jumpe..ngeehee

::Cik Pija:: said...

InsyaAllah. hahaha, kalu cikpija jumpa, siaplah dicanangnya satu dunia. :P

tulusdarihati said...

hahah....mesti rmai jeles nnti nie...