teman blogger

Follow by Email

Mar 15, 2011

kawinnnn.....& release album yg dinanti nantikan ^_^


Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh.

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang
abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang
Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?
Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang
Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang
Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge
Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!


(Ini cerita tade kaitan ngan penulis okeh. Penulis masih seorang yang selekeh)

wahahah.....yg membace jgn pk laen plak eak...sy x kawin lgi..layak pown blom...*spm pown xlps lgi nk bsg2...hahah
sesaje je post entry cmnie...klakar plak ble bce...citer nie copy dri sorg hamba Allah kt fb...hehe..maaf ye stalker ckit..hehe
sje nk coment + lebih kpd bgi pndpt yg xsberape nie la..hee...mmg btol pown laki need pompuan lebih lps kawin...lgi dlm bab menguruskan rumah tangge...wahh mmg pompuan kne kerah tenage 4 kerat la...tpi xdinafikan gak laki byk main pranan...itu da semestinye kan..nk harmonikan lgi rumah tangge..wahh cre ckp nie mcm da expert je...hahah....saje je ckp bgi pndpt...heheh....
bgs la pompuan dlm story kt ats 2....mcm 2 la dinamekan istri solehah...huhu...laki pown...spatutnye kne jdi lebih dri pompuan 2 sbb dy kn ktua kluarge..tpi papepown mmg laki & pompuan slg melengkapi antare 1 dgn yg laen..stiap insan yg idup kt dunia nie kan de klemahannye....oke..tutup story nie...

now kte bkak story bru plak...
tdi dpt brite dri DEVOTEES....album dorg BERJALAN TANPA HENTI da release.....yeayyy!!!
xsaba nk gi dptkan..tpi rugi lorh xbli dri dorg trus...dpt autograf skali owh...huhuh...best nyeee....nk autograf dorg....
nk bli dri dorg trus xreti...xreti la nk maen tmph2 nie..tpiiii..................xpe la...huhuh
oke album BTH & NS.....2nggu daku ye..daku akn memilikimu secepat yg mungkinn...yyyeeeaaaahhhh...hahah..mcm ape je..haishh2...
peace !!!! nie dy album BERJALAN TANPA HENTI....& NASYEED SEMESTA.....wahhh...smakin mnaikkan smgtku utk memilikinya...huhu....
2nggu ya dua2 album nie..yeehhaaa...hahahah

4 comments:

TiNa said...

mane adi??
hahaha

tulusdarihati said...

kw tgk gambar devotees yg ak post..dy kt dpn skali kai spek..tpi gmba nie xbrape sgt...nnti ak 2njuk kt kw...hahah

TiNa said...

owh..y 2 ke..
bese je ak tgk..
hahaha

tulusdarihati said...

eittt.....encem la...sume ckp encem..hahah..kw je yg x..oke..haha