teman blogger

Follow by Email

Sep 12, 2013

graduate........

Assalamualaikum wbt

heee mcm gempak je title graduate tu..hahaaaa
hishhh takutnye nak graduate dri CFS daaa..lps nie masuk Main Campus...seram sejuk bile dgr main campus..mmg laa rasa x sabar tpi tetibe rasa mcm x boleh nk survive kat main campus nnti..kat CFS pun da kontang kanting kelam kelibut semua ada daa...tetibe wujud low self-confident dlm diri..mcm mane nie ? da laa pointer kat sini mcm x berapa nk cantik je...aduhhh... Ya Allah bantulah hambamu ini..harap2 sepanjang cuti sebelum masuk main campus nnti dpt kumpulkan balik self-confident dlm diri yg da hilang tu..n hope boleh survive sampai habis degree nnti..berharap sesangat.....InsyaAllah

2 comments:

Keris Jebat said...

Assalamualaikum.
sy ni former student dekat iium jugak.

yup, dugaan dekat main camp mmg lain berbanding dekat matrik/cfs. dekat cfs semuanya masih dalam keadaan terkawal lagi. masuk dekat maincamp semuanya bergantung dekat kita sendiri. dengan siapa kita berkawan, apa aktiviti yg kita lakukan. mmg lebih ruang kebebasan, sb itu rmi jugak yg tertapis keluar sb hanyut. harapnya pandai2 la pilih kawan, waktu lapang tu join la censerve (community service) boleh tambah2 kemahiran2 lain yg tak dapat dalam kelas.

dari segi akademik pulak, 1st sem paling penting. kalau boleh 1st sem ni jangan ambik subjek banyak2 kalau tak boleh nk skor. lima subjek dah ok dah sb tu akan jadi basic pointer utk sem2 mendatang. kalau start bawah 3 mmg sakit nk naik atas 3. kalau start tiga dan keatas, mmg kne maintain atau lebih cemerlang.
bagusnya kalau skor 2 sem awal ni, bleh la try apply biasiswa dgn Jpa. kalau dapat ringan skit xpyh amek loan lebih2.

dah plan nk amek major ape?

Anonymous said...

ohh terima kasih atas nasihat tu..alhamdulillah baru semalam kluar offer letter & dpt course yg seperti diminta..insyaAllah akn ambil course communication..kalau x keberatan boleh tak kongsikan sikit pasal lecturer2 kat situ..sbb mmg xtw langsung lecturer2 yg berkaitan so xboleh nk pilih lecturer yg sesuai..btw, sebelum nie course ape ya ?